News

Śniadanie na diecie – szybkie, proste i smaczne

2017-05-31
Płatki na śniadanie – jakie wybrać, by utrzymać dietę? Płatki na śniadanie są jedną z najpopularniejszych, porannych propozycji serwowanych nam nie tylko przez dietetyków, ale również przez producentów takich przysmaków. Śniadanie dietetyczne powinno jednak opierać się na stosunkowo niskiej...
więcej
kategoria: Nowości

Jęczmień, żyto, owies, gryka – właściwości płatków z naturalnych zbóż

2017-05-23
Śniadanie na diecie, a zboża – czy naprawdę są tak szkodliwe? W świadomości wielu osób funkcjonuje silne przekonanie dotyczące zdrowotnych zalet spożywania płatków zbożowych w ramach śniadania lub przekąsek. Z kolei odmiennego stanowiska bronią zwolennicy całkowitej eliminacji glutenu z diety...
więcej
kategoria: Nowości

Banan i jabłko liofilizowane, morele suszone, pestki dyni – elektrolity dla sportowców w musli

2017-05-12
Elektrolity dla sportowców – dlaczego ich uzupełnianie jest tak ważne? Elektrolity są jonami soli, które pełnią w naszym organizmie niezwykle ważne funkcje. Znajdują się one w osoczu, płynach tkankowych oraz krwi, a ich niedobór zwykle powoduje nieprzyjemne dolegliwości. Najważniejsze elektrolity,...
więcej
kategoria: Nowości

Jedzenie liofilizowane – jakie ma zalety i właściwości?

2017-05-08
Czym tak właściwie są owoce liofilizowane? Od niedawna bardzo dużą popularność zyskuje jedna z najzdrowszych i najbardziej efektywnych metod konserwacji żywności, jaką jest liofilizacja. Niestety, nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego, jak wiele zalet posiada jedzenie liofilizowane i jakie przewagi...
więcej
kategoria: Nowości