Płatki 6 Zbóż - Zbożowe - kalorie i wartości odżywcze

Płatki 6 zbóż

Masz swoje ulubione płatki? Być może martwi cię, czy jedząc wciąż jeden rodzaj płatków nie odżywiasz się zbyt monotonnie? Mamy rozwiązanie tego dylematu – wieloskładnikowe Płatki 6 Zbóż (płatki owsiane, płatki żytnie, płatki pszenne, płatki jęczmienne, siemię lniane, EKO amarantus ekspandowany) mają wszechstronne i kompleksowe działanie dzięki unikalnemu połączeniu wielu składników. Nie musisz się już obawiać, że twoje śniadanie nie będzie miało odpowiedniej ilości wartości odżywczych, kalorii czy witamin. Poznaj bliżej właściwości naszych płatków musli 6 Zbóż.

 

Wartości odżywcze w 100 g

Energia: 366 kcal / 1531 KJ

Tłuszcze: 5,1 g

Białko: 11,9 g

Węglowodany: 64,9 g

na 100 g

 

Wartościowe śniadanie, czyli jakie? Płatki 6 Zbóż właściwości i kalorie

Pełnowartościowe połączenie pszenicy, żyta, jęczmienia, amarantusa i lnu sprawia, że większość składników potrzebnych nam do prawidłowego funkcjonowania dostarczamy swojemu organizmowi już podczas śniadania. Dawkę żelaza, magnezu, wapnia, potasu i fosforu zapewniają nam płatki jęczmienne, płatki żytnie oraz EKO amarantus ekspandowany, witaminy z grupy B i PP oraz A, C i E dostarczymy głównie dzięki płatkom żytnim oraz pszennym, natomiast o naszą kondycję psychiczną i wspomaganie procesów myślowych dbają nasiona lnu – bogate źródło roślinnych kwasów Omega-3. Wszystkie składniki dostarczają błonnika, pełnowartościowego białka oraz wartościowych węglowodanów.

 

Amarantus ekspandowany i nasiona lnu – tajna broń w Płatkach 6 Zbóż

O dobroczynnym wpływie pszenicy, owsa, żyta czy jęczmienia wiemy wiele. To właśnie z nich czerpiesz większość potrzebnej energii, dlatego właśnie są one bazą w Płatkach 6 Zbóż. Unikalną wartość tej kompozycji stanowią jednak nasiona lnu i amarantus ekspandowany. Len jest najlepszym roślinnym źródłem kwasów Omega-3. Pomaga w walce ze złym cholesterolem, podnosząc jednocześnie poziom tego dobrego – HDL. Amarantus natomiast jest nie do przecenienia dla twojego zdrowia. Zawartością wapnia przewyższa mleko, jest nieocenionym źródłem magnezu, żelaza i łatwo przyswajalnego białka. Warto wzbogacić swoją dietę o te niepozorne nasiona.